Kawa ziarnista do ekspresu

Odkryj kawy stworzone specjalnie do ekspresów ciśnieniowych — pełne mocy, głębi smaku i aromatu, który budzi do życia ☕🚀

☕ Kawa ziarnista – co warto wiedzieć?

To najświeższa forma kawy, w której zachowany jest pełen smak i aromat. Przed zaparzeniem należy ją zmielić – ręcznie lub w ekspresie z młynkiem.

🛠 Jak parzyć kawę ziarnistą?

• Ekspres automatyczny (z młynkiem) – wystarczy wsypać ziarna, resztę zrobi ekspres.
• Ekspres kolbowy / kawiarka / alternatywy – ziarna należy zmielić wcześniej.
• Ekspres kapsułkowy – nie jest przeznaczony do kawy ziarnistej.

✅ Dlaczego warto?

• Więcej aromatu i świeżości.
• Pełna kontrola nad smakiem.
• Lepsza jakość naparu niż w przypadku gotowej kawy mielonej.

Poznaj ziarna z różnych stron świata

Ziarna kawowe z różnych stron świata, posiadają unikalne cechy, które odzwierciedlają warunki klimatyczne oraz techniki uprawy. Każdy region wnosi coś wyjątkowego.

Ameryka

Afryka

Europa

brown coffee bean lot

Dlaczego kawa ziarnista ?

top view photography of heart latte coffee
top view photography of heart latte coffee
person holding brown and white stones
person holding brown and white stones
a close-up of a gavel and a cup
a close-up of a gavel and a cup
Świeżo mielona kawa = pełny aromat i lepszy smak
Pełna kontrola nad mocą, objętością i temperaturą parzenia
brown coffee beans and clear glass mason jar
brown coffee beans and clear glass mason jar
Bez zbędnych dodatków – tylko dobre ziarno i ciśnienie

Sprawdź inne rodzaje..

WYBIERZ MĄDRZE

an abstract photo of a curved building with a blue sky in the background

Kawa ziarnista to prawdziwa przyjemność! Świeżość i aromat, które czuję za każdym razem, gdy parzę. Zdecydowanie polecam każdemu miłośnikowi kawy!

Anna K.

silver heart ring on brown heart shaped textile
silver heart ring on brown heart shaped textile

★★★★★

Nie wiesz, od czego zacząć?

Zajrzyj do naszego blogowego poradnika👇🏻