
Kawy z Etiopii
Subtelna, kwiatowa, dzika. Aromatyczna jak herbata, głęboka jak las.


Salam! Nazywam się Amin. W Etiopii kawa to rytuał i serce gościnności. Cieszę się, że mogę podzielić się z Tobą naszym dziedzictwem.
Dlaczego warto?


Ojczyzna arabiki
Tu kawa rośnie tak, jak chciała natura.




Elegancja i lekkość
Kwiatowość, herbata, owoce – smak jak z ogrodu.
Idealna do filtrów
Pokazuje wszystkie niuanse, których nie ma w blendach.
Bomba! Poranek nad Wisłą, gorąco polecam :)
Ktoś ktoś
MAG


★★★★★
★★★★★
Elo, kochani kawosze! Jeśli jeszcze nie spróbowaliście tej etiopskiej kawy, to serio, co wy robicie ze swoim życiem? Dzięki, że ją odkryliście, ekipo! Macie u mnie wiecznego fana! ☕️🎉
Kawowe ciekawostki z Etiopii


Ceremonia picia kawy
Rytuał, nie rutyna – z paleniem i wspólnym piciem.


Obróbka naturalna
Ziarna suszone całe – stąd dzikość i owocowość.


Ziarna bez marek
Kooperatywy i regiony zamiast nazw farm.